Novi Surface laptop izaziva Google

Windows 10 Cloud bi mogao biti prilika da se smanje hardverski zahtevi, a samim tim bude alternativa sve većoj prisutnosti Chromebook računara.

Microsoft će 2. maja održati događaj, ali još uvek ne znamo sa sigurnošću šta će predstaviti na njemu. Ovaj događaj će omogućiti direktoru Sajtu Nadeli i njegovom timu da govore o strategiji, ali takođe i da najave novi hardver. Jedna od opcija bi mogla da bude i revizija popularnog Surface Pro modela. Kako nije bilo hardverskih nadogradnji od 2015. godine a pojavili su se i Intelovi Kaby Lake procesori, postoji prilika da se objavi Surface Pro 5. Održavanje u liniji sa najnovijim specifikacijama činilo bi Surface Pro relevantnim, ali svakako da su potrebne i inovacije.
Za razliku od Apple-a, Microsoft-u nije potrebna velika hardverska prodaja jer ima veliki broj proizvodnih partnera koji pokrivaju hardversku stranu. Ipak, potrebna mu je promocija softvera i interesantna rešenja u tom pogledu. To je i razlog zašto se Windows 10 u cloudu razmatra za svaki novi hardver. Microsoft-ov trenutni potrošački fokus je povećanje usvajanja svojih cloud servisa. Od tradicionalnih Outlook i Office paketa do OneDrive storage i Groove muzičkih rešenja, Microsoft pokriva sve tradicionalne osnove. Njima se naravno lako može pristupiti i preko iOS, Android i macOS operativnih sistema, ali su naravno čvrsto integrisani u Windows 10.
Windows Cloud je primećen u najnovijem Windows 10 Creators Update, i to je oslabljena verzija dizajnirana da pokreće Universal Windows Platform (UWP) aplikacije. Naravno, radi se o softveru koji je dizajniran da pokreće kako desktop tako i mobilne aplikacije. Windows 10 Cloud bi mogao biti prilika da se smanje hardverski zahtevi, a samim tim bude alternativa sve većoj prisutnosti Chromebook računara.
Microsoft već povlači podršku za originalnu verziju Windowsa 10
Izvor: Forbes
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi