Novi Project Ara moduli: Sennheiser audio, Innolux displeji

Već nekoliko third-party proizvođača radi na Project Ara modulima, a uključuju neke od prvih displej modula i koncepte za premijum audio module

Google se nada da će pilot program za prodaju modularne smartfon opreme za Project Ara, lansirati kasnije ove godine. Ali, modularni telefon je dobar samo onoliko koliko su dobri moduli kojima se uređaj može opremiti. Već ima nekoliko third-party proizvođača, koji rade na modulima koji uključuju neke od prvih displej modula i koncepte za premijum audio module.
Proteus.jpgProizvođač displeja Innolux je predstavio 4.5-inčni (1280 x 720p) Ltps displej, sa osvetljenjem od 600 cd/m2 i ivicama panela od 1mm. Ekran je otpopran na ogrebotine, zahvaljujući Gorilla Glass zaštiti. Kompanija planira da započne proizvodnju ovih modula za nekoliko meseci, ali postoje planovi i za E-ink i 3D displeje.
S druge strane, nemačka audio kompanija Sennheiser je počela da razmatra koncepte za audio module iz gornjeg segmenta. Jedan od njih se zove Amphion i praktično se radi o premijum zvučnoj kartici u mobilnom telefonu. Sastoji se od pojačivača za slušalice os 150 milivati klase G, digitalnog signalnog procesora sa niskom latencijom, ulaza za slušalice i programabilnog DSP-a. Drugi modul se zove Proteus i ima dva audio ulaza, koji omogućavaju potencijalno slušanje muzike sa prijateljem ili ubacivanje stereo mikrofona.
proteus_02.jpgOstali Project Ara moduli koji se očekuju, će omogućiti dodavanje kamere, menjanje procesora, memorije i vršenje drugih izmena na telefonu. Sav proces menjanja modula će biti moguć bez gašenja uređaja.Izvor: Liliputing

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi