Nintendo Switch je najprodavanija konzola u aprilu

Dok je Nintendo Wii U konzola bila označena kao propast, a svu slavu pokupili Sony i Microsoft sa PlayStation 4 i Xbox One konzolama, nova izgleda neće ići tim putem

Dok je Nintendo Wii U konzola bila označena kao propast, a svu slavu pokupili Sony i Microsoft sa PlayStation 4 i Xbox One konzolama, nova izgleda neće ići tim putem. Mnogi su se pitali da li će Nintendo ikada uspeti da se oporavi, ali je po svemu sudeći kompanija napravila pravu stvar. Ispostavilo se da je Nintendo Switch spas za Nintendo i pravi potez.
Prema najnovijim izveštajima, Nintendo Switch je najprodavanija konzola u aprilu, a Nintendo je iskoristio priliku da podseti gejming svet da je ovo drugi mesec zaredom kako Switch vodi u smislu prodaje gejming hardvera. Prema ciframa koje je objavio NPD Group, konzola je samo u SAD prodata u preko 280.000 primeraka tokom aprila.
Pored dobre prodaje konzole, ispostavilo se da je i igra Mario Kart 8 Deluxe uspešan proizvod jer je samo u fizičkom obliku prodata u 460.000 primeraka, odnosno ukupno u 550.000. Kao i u prošlosti, naslovi koje kreira sam Nintendo, guraju prodaju konzole napred.
Nintendo će objaviti The Legend of Zelda igru i na mobilnim uređajima
Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi