Nintendo navodno radi sa Nvidijom na svojoj narednoj konzoli

Emili Rodžers (ili Arcade Girl) je poznati Nintendo insajder, a nedavno je za NeoGAF izjavila da je Nvidia zadužena za budući Nintendo hardver.

Nintendo je do sada malo toga otkrio o svojoj NX gejming konzoli naredne generacije. Kompanija povremeno govori o konzoli, kako bi podsetila da se na njoj radi ili kako bi odbacila glasine. Do sada je uglavnom sve što znamo o ovoj konzoli bazirano na glasinama, sem nekih insajderskih informacija da će konzola imati Nvidia hardver.Emili Rodžers (ili Arcade Girl) je poznati Nintendo insajder, a nedavno je za NeoGAF izjavila da je Nvidia zadužena za budući Nintendo hardver. Ona nije istakla u kojoj meri, ali je pretpostavka da će Nvidia biti zadužena za grafiku NX konzole, što bi mogla biti velika stvar za kompaniju ukoliko konzola bude popularna. Sugeriše se da se radi o legitimnim informacijama iz pouzdanih izvora, te da se ne radi o pukom privlačenju pažnje neosnovanim izjavama.Ovo nisu jedine informacije koje je Rodžers objavila o Nintendo NX konzoli. Prošle nedelje ona je izjavila da konzola neće biti bazirana na x86 arhitekturi, te da će njene sirove performanse biti bliže onima koje donosi Xbox One, nego onima koje ima PlayStation 4.Ukoliko ne dođe do nekih drastičnih promena i odlaganja, Nintendo planira da NX konzolu donese u martu naredne godine.Izvor: Hot Hardware

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi