NBA klub Filadelfija kupio dva eSports tima

U prilično interesantnom razvoju situacije NBA klub Filadelfija Seventisiksersi (Philadelphia 76ers) kupio je većinski vlasnički udeo u Esports timovima Team Dignitas i Team Apex

U prilično interesantnom razvoju situacije NBA klub Filadelfija Seventisiksersi (Philadelphia 76ers) kupio je većinski vlasnički udeo u Esports timovima Team Dignitas i Team Apex. Košarkaški klub kupio je eSports timove od njihovih prethodnih vlasnika, Majkla O’Dela i Dejvida Slena. Kao deo kupovine, dogovoreno je da će dva profesionalna gejming tima raditi pod jednim krovom kao Team Dignitas.
“Kombinovana organizacija stvoriće velikog konkurenta na rastućem eSports tržištu, donoseći pod jedan krov Team Apex-ov naširoko popularni League of Legends tim kao i Overwatch, CS: GO, Smite i Heroes of the Storm timove koje donosi Dignitas” poručuju Filadelfija Seventisikserski u saopštenju.
Ovo je prvi put u severnoj Americi da je tim vlasnika nekog sportskog kluba kupio eSports tim. Kao profesionalni tim, Sikserski imaju dosta iskustva oko prodaje, brendiranja, javnosti i trgovanja, između ostalih stvari, a klub poručuje da će upravljati Team Dignitas-om na bazi ovog znanja. Uslovi kupovine eSports tima nisu objavljeni.
Profesionalna eSports asocijacija zvanično počinje rad u januaru
Izvor: Gamespot

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi