Naredni Microsoft Office donosi tamnu temu

Microsoft tiho razvija Office 16, koji dolazi sa novom, tamnom temom. Kako The Verge javlja, Office 16 će prezentovati novu "crnu" temu po prvi put

Prethodnih dana puno prostora je bilo posvećeno dolazećem Windowsu 9, ali nismo mnogo toga čuli o drugom bitnom Microsoftovom proizvodu, a to je Office. U svakom slučaju, Microsoft tiho razvija Office 16, koji dolazi sa novom, tamnom temom. Kako The Verge javlja, Office 16 će prezentovati novu “crnu” temu (iako nije zaista crna) po prvi put. Tema će biti u potpunosti opciona, kao što su i svetlo siva i tamno siva tema u aktuelnom Office-u. Svi oni koji nisu fanovi, moći će da izaberu temu na koju su navikli. Ipak, brojni korisnici će biti zadovoljni novom tamnom temom, jer je ovo jedna od najtraženijih opcija.
office16dark03.jpg
Ribbon korisnički interfejs je ostao tu, tako da je najveći prioritet i dalje mogućnost pomoći korisnicima da pronađu funkcije, tastere i menije koji će im omogućiti da kompletiraju zadatke i obavljaju poslove. Trenutni bildovi za Office 16 uključuju “Tell Me” asistenta za pomoć koji postoji u Office Online aplikaciji. Novi Office takođe donosi i funkciju automatskog rotiranja fotografija, koja će automatski detektovati ako fotografija nije dobro postavljena, te će je popraviti i prikazati kako treba.
office16dark04.jpg
Microsoft trenutno piprema “Enterprise Technical Preview” za Windows 9, koji bi trebalo da bude dostupan kasnije ovog meseca, sličan preview za Office je već u rukama odabranih Microsoft partnera. Za sada nije poznato kada Microsoft planira širu dostupnost novog Office-a.Izvor: NeowinSve najzanimljivije vesti u vezi sa kompanijom Microsoft, možete pogledati na Microsoft hub-u, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi