Nakon propasti sa telefonima, Microsoft juri Apple sa tabletima

Microsoft i Apple se takmiče jedan protiv drugog u raznim poslovanjima, a softverski gigant je dugo pokušavao da se približi rivalu na polju telefona i tableta

Microsoft i Apple se takmiče jedan protiv drugog u raznim poslovanjima, a softverski gigant je dugo pokušavao da se približi rivalu na polju telefona i tableta, a sva je prilika da mu je propao pokušaj sa telefonima. I dok je Microsoft manje ili više razočarao u oblasti telefona, kompanijino poslovanje sa tabletima se poboljšava značajno ovih dana, a i ne-Microsoft tableti sa Windowsom imaju korist od toga. IDC-ova najnovija prognoza ukazuje na dalji rast Windowsa u narednim godinama, a učinak u 2016. godini bi mogao da dovede Microsoft-ov operativni sistem do prvog dvocifrernog učinka na tržištu.
Analitička kuća procenjuje da će Windows dostići udeo na tržištu tableta od 11,3 posto, ali je to i dalje veoma daleko od rivala kao što su Android i iOS koji će i dalje biti tržišni lideri. Android će imati tržišni udeo od 66,2 posto, dok će iOS imati tržišni udeo od 22,4 posto. Windows se neće zaustaviti ovde. IDC procenjuje da će Microsoft-ov operativni sistem za tablet uređaje nastaviti rast sve do 2020. godine, kao i da će izazvati Apple na drugoj poziciji. Ipak, treba reći da Windows uglavnom “jede” tržišni udeo Androida, pa će tržišni udeo Androida do tada opasti.
Microsoft: Surface Pro 4 je bolji od MacBook Air
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi