Mozilla donosi bolji JPEG enkoder, a Facebook ga prvi testira

Mozilla lansira novu verziju svog mozjpeg enkodera fotografija za JPEG fajlove, koji se već testira na Facebooku. Najnovije ažuriranje smanjuje veličinu fajlova za pet odsto u proseku.

Mozilla lansira novu verziju svog mozjpeg enkodera fotografija za JPEG fajlove, koji se već testira na Facebooku. Najnovije ažuriranje smanjuje veličinu fajlova i za bazične i za progresivne JPEG-ove za pet odsto u proseku, u poređenju sa onima koje proizvodi libjpeg-turbo, standard na kome je baziran mozjpeg. Facebook je pomogao Mozilli u ovom projektu, donirajući 60.000 dolara, jer smatra da je bolje enkodiranje fotografija od velike pomoći kompaniji na čiji se Facebook sajt kači preko 350 miliona fotografija svakog dana. Manje fotografije znače da Facebook može brže da renderuje stranice, što poboljšava i ukupno korisničko iskustvo. Mozilla veruje da veličina fajla može da se smanji i za 15 odsto u proseku, a rad na projektu će se nastaviti.Izvor: Softpedia

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi