Morgan Stanley otkrio koliko je slaba prodaja BlackBerry Passport i Classic telefona

Morgan Stanley je poslao u toku jučerašnjeg dana napomenu svojim klijentima u kojoj se kaže da se dva nova BlackBerry telefona praktično uopšte ne prodaju

Brokerska kompanija Morgan Stanley poslala je u toku jučerašnjeg dana napomenu svojim klijentima u kojoj se kaže da se dva nova BlackBerry telefona koja su trebala da doprinesu oporavku kompanije praktično uopšte ne prodaju. Analiza Morgan Stanley kompanije kaže da prodaja BlackBerry Passport i BlackBerry Classic telefona “nije ni približno blizu” očekivanim ciframa prodaje. Oni su čak i otkrili podatak koji je gotovo zastrašujući, te je prema njihovom izveštaju prodato svega 8000 ovih telefona u tekućem tromesečju.
Morgan Stanley poručuje da je BlackBerry kompaniji potrebno bar dva do tri miliona jedinica da se proda u toku ove fiskalne godine. Pored toga, ova brokerska firma poručuje i da je malo verovatno da se dođe do 500 miliona dolara prihoda od softvera koliko je bio cilj kompanije. U svojoj napomeni, Morgan Stanley kaže da je BlackBerry danas ime koje je teško prodati, čak i poslovnim kupcima. Kada je Passport objavljen, brzo je prodato 200.000 jedinica, a onda još jedna takva tura, ali je očigledno da je ovaj telefon nesposoban da ispuni veće zahteve.
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi