Moderatori se vratili na The Pirate Bay

Moderatori su se vratili na Pirate Bay i odmah prionuli na posao, počevši da uklanjaju na stotine lažnih torenta, sa namerom da povrate ovom sajtu staru slavu

The Pirate Bay je pozdravio povratak nekoliko moderatora nazad u svoju ekipu. Moderatori su se vratili na Pirate Bay i odmah prionuli na posao, počevši da uklanjaju na stotine lažnih torenta, sa namerom da povrate ovom sajtu staru slavu.
Kao što već znate, The Pirate Bay se vratio pre oko tri nedelje, a većina bivših korisnika sajta je pronašlo svoj put nazad na omiljeni sajt za deljenje fajlova. I dok je sam sajt funkcionisao prilično normalno, stvari su se odvijale grozničavim tokom iza scene. Pirate Bay je morao da prebacuje hosting provajdera nekoliko puta, a u isto vreme su prevaranti naselili sajt sa lažnim torentima i spamom u komentarima. Kako je The Pirate Bay odlučio da se restartuje bez moderatorskog osoblja iz bezbednosnih razloga, većina lažnih torenata je ostajala online danima, čime su oni koji su preuzimali sadržaj vođeni do zlonamernog sadržaja.
To je sve dovelo do određenih problema, ali je ove nedelje nekoliko dugogodišnjih moderatora vraćeno nazad. Oko desetak moderatora sada ima pristup sajtu i već ga čiste, te su mnogi lažni nalozi već isključeni a stotine lažnih fajlova je već obrisano.
“Ne znam koliko torenta sam do sada uklonio, ali se to meri stotinama. Neki lažni nalozi su imali čak osam ili devet stranica lošeg sadržaja pod svojim nalogom” rekao je moderator Agricola za torrentfreak. On je poručio da još uvek ima jako mnogo posla da se uradi, ali da novi pomagači neće biti primani iz bezbednosnih razloga.
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi