Microsoft zatvara dve velike fabrike u Kini

Iako Microsoft nije zvanično objavio ništa, u izveštaju MarketWatcha se navodi da kompanija iz Redmonda planira da eliminiše 9000 radnih mesta.

Još od akvizicije Nokije u aprilu prošle godine, kompanija Microsoft polako smanjuje radna mesta. Nažalost, izgleda da će doći do novog otpuštanja, a ovog puta u dve velike fabrike u Kini. Iako Microsoft nije zvanično objavio ništa, u izveštaju MarketWatcha se navodi da kompanija iz Redmonda planira da eliminiše 9000 radnih mesta. Ova otpuštanja će se desiti u fabrikama u Pekingu i Donguanu u Kini. Prema neimenovanom rukovodiocu Microsoft-a iz Kine, zatvaranje ovih fabrika će se desiti do kraja marta, i proizvodnja će biti premeštena u Vijetnam. Ove vesti ne dolaze kao veliko iznenađenje budući da je Microsoft preuzeo čak 25.000 Nokijinih radnika, a najnovije smanjenje radnih mesta biće usmereno baš na Nokijina poslovanja.
Izvor: Neowin
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi