Microsoft zainteresovan za preuzimanje startapa Mesosphere

Postoji novi segment cloud computing rešenja za koji su najveća imena IT biznisa veoma zainteresovana

Postoji novi segment cloud computing rešenja za koji su najveća imena IT biznisa veoma zainteresovana. Reč je o „kontejnerima“, i njima se bavi startap Mesosphere, osnovan pre oko dve godine od strane bivših Twitter i Airbnb inženjera. Po svemu sudeći, ovaj startap je privukao Microsoft, koji želi da ga preuzme. No, da li će se na taj potez i odlučiti, videćemo u narednom periodu, budući da u kompaniji Mesosphere veruju da njihov biznis i rešenja vrede milijardu dolara!
Microsoft radi na aplikaciji koja će nam čitati vesti
Pitanje je da li će Microsoft želeti da izdvoji toliki novac, ali svakako nije jedini ko je zainteresovan za Mesosphere. Njihova rešenja bi bila vredan dodatak za mnoge koji se bave cloud computing poljem, kao što su Google, Amazon, IBM, Rackspace, Cisco, Oracle i ostali. Kompanija nudi nešto što naziva Data Center Operating System (DCOS). To je komercijalna verzija besplatnog i open source projekta Mesos, koji developeri koriste. Osnivač startapa Ben Hindman je stvorio Mesos dok je studirao na univerzitetu Berkli.
benjaminhindman.jpg
Kada developeri kreiraju aplikaciju, oni koriste kontejnere, koji im omogućavaju da lako konfigurišu sva podešavanja neophodna za pokretanje aplikacije, a isto tako mogu da prebace aplikaciju u kontejner koji je smešten u cloudu i aplikacija se može pokretati na taj način. No, kako vršiti efikasan menadžment kada imate hiljade ili stotine hiljada aplikacija koje se pokreću iz personalizovanih kontejnera? Tu u igru ulazi Mesos rešenje. Svakako da bi Microsoft mogao lako da bude zainteresovan, ukoliko bude želeo da dodatno ojača svoju cloud Azure platformu. Da li će im to biti vredno milijardu dolara, ostaje da se vidi. Mesosphere je obezbedio 49 miliona dolara za svoje aktivnosti od strane raznih investicionih fondova.
Izvor: Business Insider
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi