Microsoft: Windows Phone, Android i iOS su ranjivi na napade

Broj napada usmerenih ka mobilnim korisnicima raste alarmantnom brzinom, pa je čak otkriveno da i iOS koja se smatra najbezbednijom platformom, ima kritične propuste

Broj napada usmerenih ka mobilnim korisnicima raste alarmantnom brzinom, pa je čak otkriveno da i iOS koja se smatra najbezbednijom platformom, ima kritične propuste kojima su izloženi njihovi korisnici. Trident i Pegasus su dva propusta koja je Apple već zakrpio, ali su mogli da dovedu do značajnog broja sofisticiranih napada razvijenih da obezbede napadačima pristup ranjivim iOS uređajima.
Microsoft-ov potpredsednik Bred Anderson, objasnio je na svom blogu da su ove dve ranjivosti živi dokaz da su bez obzira na platformu, korisnici uvek pod napadom i da više nije tačno reći da je jedan mobilni operativni sistem sigurniji od drugog. Iako Windows Phone nije konkretno spomenut, Anderson je sugerisao da su sve mobilne platforme uključujući Android i iOS, jednako podložene napadima.
On je posebno naglasio da ovo nije samo zbog rupa koji postoje u sistemima, već i zbog rastućeg broja napada koji uključuju sve sofisticiranije metode. Anderson je objasnio da je za kompanije najbolji način da se ostane bezbedan, uvek pretpostaviti da se može biti hakovan jer će tada bezbednosni eksperti ostati fokusirani na blokiranje napada.
Ovo su neke od funkcija koje stižu u Windows 10 Mobile Redstone 2 ažuriranju
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi