Microsoft Surface Book je kompanijin prvi i ultimativni laptop (video)

Veliko iznenađenje za sve koji su pratili prezentaciju bilo je predstavljanje Microsoftovog prvog in-house laptopa - Surface Booka.

Microsoftov hardverski događaj nije prošao bez iznenađenja. Microsoftov zvaničnik Panos Panay je tokom prezentacije prikazao potpuno novi uređaj, kada je Microsoftova proizvodna linija u pitanju – kompanijin prvi in-house laptop. “Šta ukoliko želite Surface… Ali laptop Surface, nešto sa većim ekranom, nešto sa perfektnim iskustvom kucanja na laptopu. Kreirali smo ultimativni laptop; kreirali smo Surface Book”, istakao je Panay tokom prezentacije.

Surface Book ima 13.5-inčni (227 DPI) displej, Intel Core procesor šeste generacije, 16GB GDDR5 RAM-a i bateriju koja traje 12 sati. Iako ga Microsoft naziva ultimativnim laptopom, Surface Book je i dalje približan ostatku Surface linije, jer se radi o konvertibilnom PC-u sa odvojivom tastaturom. Upravo ovo je i demonstrirano tokom prezentacije, kada je tastatura odvojena od displej dela. Ipak, Surface Pro donja polovina je mnogo više od odvojive tastature. Ovde je ugrađen diskretni Nvidia GTX GPU i druge komponente, koje Surface Book čine duplo bržim u odnosu na MacBook Pro. Microsoft Surface Book dolazi sa podrškom za Surface Pen i Surface Pro dock.
surfacebook2.jpgMicrosoft Surface Book laptop je svakako jedan od najzanimljivijih uređaja koje je Microsoft lansirao u poslednje vreme. Uređaj odlikuje skladan i elegantan dizajn, kao i velika prilagodljivost. Prednaručivanje laptopa kreće od 7. oktobra, a Surface Book će se u prodavnicama naći od 26. oktobta po početnoj ceni od 1499 dolara (za model sa 128GB skladištem, 8GB RAM-a, Core i5 procesorom, Intel HD grafikom) do 2699 dolara (512GB skladište, 16GB RAM-a, Nvidia GPU).Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi