Microsoft radi na pametnim gradovima u Kini

I pored svih problema koje ima u Kini, Microsoft želi da izgradi pametne gradove u toj zemlji i tako približi svoje proizvode lokalnim stanovnicima.

Kina polako postaje neprijateljsko okruženje za Microsoft, jer je vlada ove zemlje nedavno zabranila Windows 8, a pored toga i pokrenula istragu oko monopola i zloupotrebe istog od strane kompanije. Međutim, Microsoft nema nameru da odustane od svojih investicionih planova u toj zemlji. Kao deo strategije, Microsoft želi da izgradi pametne gradove u toj zemlji i tako približi svoje proizvode lokalnim stanovnicima. U osnovi, koncept pametnih gradova je baziran na istoj ideji kao Internet of Things, pokušavajući da se napravi pristup da sve na određenoj lokaciji bude bazirano na tehnologiji. Ovo svakako dolazi kao iznenađenje zbog Microsoft-ovih problema u ovoj zemlji, ali će pomoći američkoj kompaniji da njihovi proizvodi budu dostupni većem broju kineskih stanovnika.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi