Microsoft prihvatio Opera Mobile Store za svoje Nokia telefone

Microsoft i Opera su potpisali ugovor po kome će Opera Mobile Store biti podrazumevana prodavnica aplikacija za Nokia telefone, kako one koje pokreće Symbian, tako i Nokia X uređaje

Microsoft i Opera su potpisali ugovor po kome će Opera Mobile Store biti podrazumevana prodavnica aplikacija za Nokia telefone, kako one koje pokreće Symbian, tako i Nokia X uređaje. Ove promene će uslediti početkom 2015. godine i korisnici koji još uvek koriste seriju 40, 60, Symbian i Nokia X uređaje, biće preusmereni sa Nokia Store-a na Opera Mobile Store.
Kako Microsoft navodi, ovo će omogućiti milionima korisnika da koriste klasične Nokia telefone i da i dalje imaju na raspolaganju “pouzdan izvor aplikacija, sadržaja i  igara”. Ovaj proces uključuje promenu default app store-a velikog broja korisnika, pa obe kompanije procenjuju da će promena biti gotova dobrim delom u prvoj polovini 2015. godine, a zatim će se Nokia Store ugasiti. Kada se završi ovaj prelaz, Opera Mobile Store će postati treći najveći App Store po broju preuzimanja. Trenutno Opera Mobile Store sadrži oko 300.000 igara i aplikacija sa podrškom za preko 7500 uređaja, među kojima su obični telefoni ali i smartfoni: preko 40 000 programera doprinelo je širokom rasponu ponude ovog servisa.
Izvor: GSM Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi