Microsoft potvrdio da nova kumulativna nadogradnja resetuje podrazumevane aplikacije

Početkom meseca pojavili su se izveštaji da KB3135173 kumulativna nadogradnja za Windows 10 resetuje podrazumevane aplikacije na brojnim računarima

Početkom meseca pojavili su se izveštaji da KB3135173 kumulativna nadogradnja za Windows 10 resetuje podrazumevane aplikacije na brojnim računarima koji pokreću novi operativni sistem, iako njegovo uobičajeno ponašanje ne bi trebalo da dovede do takve promene.
Mnogi su optužili Microsoft da koristi taktiku preko kumulativnih nadogradnji kako bi podesio sopstvene aplikacije kao podrazumevane na Windowsu 10. Posebno zbog toga jer su mnogi zamenili aplikacije kao što je Edge pregledač sa third-party rešenjima.
U nedavnom saopštenju Microsoft je naveo da nisu promenili podrazumevane aplikacije sa najnovijom nadogradnjom na Windowsu 10 jer žele da se ti programi koriste još jednom, već samo zbog činjenice da je primećeno da neke third-party alatke prave probleme u sistemu na način da to može uticati na performanse. Dakle, Microsoft tvrdi da ne menja podrazumevane aplikacije zato što želi već zato što mora.
Preuzmite nezvanični Windows 10 Redstone Build 14267 ISO
Izvor: Softpedia
Pozivamo vas da pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu!
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi