Microsoft pokrenuo Project Natick za izgradnju podvodnih data centara

Microsoft je upravo pokrenuo novu inicijativu nazvanu Project Natick čiji je glavni cilj da omogući kompaniji izgradnju data centara u okeanu, kao i pod vodom

Microsoft je upravo pokrenuo novu inicijativu nazvanu Project Natick čiji je glavni cilj da omogući kompaniji izgradnju data centara u okeanu, kao i pod vodom. Kompanija iz Redmonda kaže da bi od izgradnje kapsule koja bi bila domaćin serveru i hardveru korist mogli da imaju i potrošači i sama kompanija, jer će pomoći da se servisi isporučuju brže nego ranije dok će u isto vreme održati troškove niskim. Microsoft kaže da je već počeo istraživački projekat sa prototipom data centra nazvan Leona Philpot (kao karakter u igri Halo), koji je instaliran na morskom dnu kilometar od obale Pacifika pored SAD. Dok je instalacija podvodnih data centara prilično dobra za Microsoft, postavlja se pitanje kakva je korist od Project Natick za potrošače? Microsoft kaže da bi takvo stavljanje data centara drastično smanjilo latenciju i obezbedilo bolji odziv, posebno imajući u vidu da pola sveta živi u okviru 200 km od okeana. Iz Microsofta takođe poručuju da podvodna kapsula nimalo ne uništava životnu sredinu i da je eksperiment pokrenut prošle godine posebno bio fokusiran da odredi štetu koju bi to napravilo fauni.
Microsoft najavio prvi tehnički preview za Azure Stack – novu hibridnu cloud platformu
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi