Microsoft planira da kupi BlackBerry

Izveštaji tvrde da Microsoft planira da angažuje nemačku banku i Goldman Sachs da procene koliko BlackBerry vredi, ali i da još uvek nije uputio ponudu

Ovo nije prvi put da čujemo ovakvu glasinu, ali i najnoviji izveštaji tvrde da je Microsoft zainteresovan da kupi BlackBerry kao deo dogovora koji bi pomogao softverskom gigantu da proširi svoje napore u mobilnoj industriji i poveća svoj udeo na ključnim tržištima. Izveštaji tvrde da Microsoft planira da angažuje nemačku banku i Goldman Sachs da procene koliko BlackBerry vredi, ali i da još uvek nije uputio ponudu jer dve kompanije tek treba da počnu pregovore. Iako nije bilo baš jasno da li je BlackBerry na prodaju, to po svemu sudeći zavisi od toga koliko je novca Microsoft spreman da ponudi za kanadsku kompaniju, a Microsoft ima budžet od sedam milijardi dolara za ovako nešto. Microsoft želi da kupi BlackBerry zbog njegovih patenata koje bi potom mogao koristiti u novim tehnologijama koje bi potom bile uključene u Windows 10 Mobile.
Izvor: Betaville
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi