Microsoft organizovao drugi program Ugledni nastavnik

Kompanija Microsoft Srbija organizovala je po drugi put program stručnog usavršavanja za 17 nastavnika u Srbiji, pod nazivom „Ugledni nastavnik“.

Kompanija Microsoft Srbija organizovala je po drugi put program stručnog usavršavanja za 17 nastavnika u Srbiji, pod nazivom „Ugledni nastavnik“.  Zahvaljujući projektu „Ugledni nastavnik“ nastavnici iz cele Srbije zakoračili su u uzbudljiv svet elektronskog učenja koji im je omogućio da ispolje svoju kreativnost, ali i da se međusobno povežu u cilju razmene vrednih iskustava iz oblasti obrazovanja. Ovo je drugi po redu „Ugledni nastavnik“, a ovogodišnji učesnici su: Ajsela Hadžiahmetović iz OŠ “Selakovac” u Novom Pazaru, Ana Živković iz OŠ „Čegar“ u Nišu, Darina Poljak iz OŠ „Mlada pokolenja“ u Kovačici, Jasna Ristić iz ETŠ „Nikola Tesla“ u Beogradu, Katarina Aleksić iz OŠ „Branislav Nušić“ u Beogradu, Ljiljana Jovanović iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Novom Sadu, Marina Dorocki iz gimnazije „Isidora Sekulić“ u Novom Sadu, Mirjana Lazor iz SOŠO „Milan Petrović“ u Novom Sadu, vaspitač Nataša Anđelković iz PU „11. april“ u Beogradu, Nevena Ivković iz SOŠO „Milan Petrović“ u Novom Sadu, Saša Španović iz OŠ „Žarko Zrenjanin“ u Apatinu, Silvija Nađ iz Senćanske gimnazije, Slavoljub Mitić iz gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu, Svetlana Njegomir iz Školskog centra „Nikola Tesla“ u Vršcu, Svetlana Pejčić iz ETŠ „Nikola Tesla“ u Beogradu, Velimir Radlovački iz Školskog centra „Nikola Tesla“ u Vršcu i Vladan Mladenović iz OŠ “Ivan Vušović”u Ražnju. Kao podršku nastavnicima koji učestvuju u programu organizovana je i obuka o planiranju i evaluiranju nastavnih aktivnosti, čiji je poseban deo činio i trening iz oblasti odnosa s javnošću i korišćenja društvenih mreža. Nastavnici su osposobljeni da uz pomoć mobilnih uređaja osmisle projekat primene informaciono-komunikacionih tehnologija u nastavi, samostalno ili u saradnji sa nekim od kolega iz programa. Nastavnicima će od 15. marta do 15. maja na raspolaganju biti tablet uređaj Asus T100 sa Windows 8.1 operativnim sistemom, a Office 365 će im pomoći da svoje planove izvedu u praksi.
mic1_1.jpg
Primena interneta i modernih tehnologija za rezultat treba da ima inovacije u nastavi, u kojima će uživati i nastavnici i učenici. Reakcije učenika i roditelja na ovakav školski rad su jako pozitivne, a i nastavnica Darina Poljak iz O.Š. “Mlada pokolenja” u Kovačici  zadovoljna je i preporučuje svojim kolegama da ne budu uplašeni što učenici možda više znaju i bolje rukuju nekim tehnologijama od njih. ”Najtoplija preporuka svima je korišćenje IKT-a u nastavi, jer može biti velika pomoć i vama, ali i dobar podstrek za sopstveno napredovanje i usavršavanje, uvođenje novina u metode i oblike rada na opšte zadovoljstvo i učenika, i roditelja, ali i škole i okruženja. Tablet je odlično sredstvo za rad sa učenicima, jer smo mogli u hodu da snimamo, pravimo fotografije, montiramo u filmove, radimo analize, pretražujemo na internetu energetske vrednosti, recepte, piramide ishrane i slično“, kaže nastavnica Darina.„Partner u učenju” je program kompanije Microsoft koji pomaže pojedincima, obrazovnim institucijama i čitavim nacijama da uz pomoć alata informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT) unaprede svoje potencijale. Sprovodi se u obrazovnom sistemu 119 zemalja širom sveta, među kojima je i Srbija. U našoj zemlji, već čitavu deceniju, pod okriljem ovog projekta, Microsoft pruža podršku razvoju zajednice znanja, stvaranju naprednog okruženja za rad u školama, promoviše digitalnu pismenost kao deo obrazovnog programa, razvoj radne snage osposobljene za rad sa informacionim tehnologijama, kao i pomoć pri premošćavanju digitalnog jaza u cilju razvijanja digitalne pismenosti u školama. Program se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, u okviru kog su obuhvaćene osnovne i srednje škole u zemlji, sa više od 870.000 učenika. Microsoft je u ovaj program uložio više od 750 miliona američkih dolara na svetskom nivou.Izvor: Microsoft

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi