Microsoft objavio Skype za Linux Alpha

Microsoft je danas najavio potpuno novu Alpha verziju Skype servisa za Linux. Nova aplikacija koristi WebRTC, koji osigurava da Microsoft može da nastavi da podržava Linux korisnike u dolazećim godinama.

Microsoft je danas najavio potpuno novu Alpha verziju Skype servisa za Linux. Nova aplikacija koristi WebRTC, koji osigurava da Microsoft može da nastavi da podržava Linux korisnike u dolazećim godinama. Ove vesti se očekuju još od prošle nedelje, kada je Microsoft obećao uzbudljive novine za Linux Skype korisnike.Microsoft ističe da će nova aplikacija izgledati dosta drugačije od stare (koja nije ažurirana još od 2014. godine). Korisnici će moći da koriste najnoviji, najbrži Skype korisnički interfejs sa najboljim odzivom, a moći će da dele fajlove, fotografije i video, uz upotrebu novih emotikona.
skype_image.jpgUz Skype za Linux Alpha, korisnici će moći da zovu bilo koga ko koristi i Windows, Mac, iOS i Android, ali neće moći da zovu one koji koriste prethodnu verziju Skype-a za Linux. S obzirom na to da se radi o Alpha verziji, ne preporučuje se da se ovaj build koristi kao glavni Skype klijent. Skype za Linux Alpha se može preuzeti ovde.Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi