Microsoft objasnio kako je primorao Apple na saradnju

Jedna od iznenađujućih vesti koju je Microsoft objavio na BUILD developer konferenciji je da će Apple doneti iTunes u Windows Store prodavnicu aplikacija

Jedna od iznenađujućih vesti koju je Microsoft objavio na BUILD developer konferenciji je da će Apple doneti iTunes u Windows Store prodavnicu aplikacija. Naravno, kompanija iz Kupertina nije baš neko ko podržava operativne sisteme Microsoft-a. Pokretanjem iTunes-a u Windows Store-u, Apple takođe stiže i do korisnika Windowsa 10 S, Microsoft-ovog novog operativnog sistema, verzije koja je specijalno namenjena obrazovnom tržištu i ograničena na Store aplikacije.
U intervjuu za Business Insider Džoe Belfior objašnjava kako je Windows 10 S primorao Apple da podrži Windows 10, ukazujući na to da oni očekuju da i druge tehnološke kompanije urade isto i donesu njihove aplikacije u Windows Store u bliskoj budućnosti.
Belfior naglašava da je cilj Windowsa 10 S upotreba u školama, što znači da publiku uglavnom čine mladi. Kako je iPhone veoma popularan među ovom publikom, Apple je odlučio da pokrene verziju iTunes aplikacije za Windows Store.
Linux ponovo slavi pobedu nakon WannaCry katastrofe
Izvor: BusinessInsider
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi