Microsoft najavio hitnu bezbednosnu zakrpu za Windows

Microsoft je upravo najavio novu bezbednosnu zakrpu za sve trenutno dostupne verzije Windowsa, koja bi trebalo da reši kritičnu ranjivost

Microsoft je upravo najavio novu bezbednosnu zakrpu za sve trenutno dostupne verzije Windowsa, osim naravno Windowsa XP. Ovako nešto je pokazatelj da je Microsoft našao kritičnu ranjivost u operativnom sistemu koja zahteva hitno krpljenje. Microsoft uobičajeno objavljuje zakrpe drugog utorka u mesecu u okviru svog sada već standardnog ciklusa “patch utorkom”, kada Windows, Office, Internet Explorer i drugi proizvodi dobijaju najnovije zakrpe i ažuriranja.
Ovog puta patch se tiče samo Windowsa, a imajući u vidu da se radi o objavi van standardnog ciklusa, ranjivost se verovatno već nalazi “u divljini”, tako da je od značaja za sve korisnike da instaliraju patch čim se pojavi (sada je verovatno već dostupan za preuzmanje putem Windows Update-a). Ono što je važno naglasiti je da su sve verzije Windowsa pogođene ovim problemom: Windows Server 2003, Windows Vista, Windows Server 2008, Windows 7, Windows 8 i 8.1, Windows Server 2012, Windows Server 2012 R2, Windows RT, Windows RT 8.1, kao i Windows 10 Technical Preview. Naglasićemo da je Microsoft označio patch kao kritičan.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi