Microsoft: morate da instalirate ovu nadogradnju bez obzira na to koji Windows imate

Jedna od nadogradnji koje je Microsoft objavio kao deo ovomesečnog ciklusa "patch utorkom", rešava kritičan bezbednosni propust u gotovo svim verzijama Windowsa

Jedna od nadogradnji koje je Microsoft objavio kao deo ovomesečnog ciklusa “patch utorkom”, rešava kritičan bezbednosni propust u gotovo svim verzijama Windowsa koje su i dalje podržane, počevši od Windows Vista Service Pack 2 pa do Windowsa 10. MS16-013 je nadogradnja koju je Microsoft označio kao kritičnu i ispravlja Windows Journal ranjivost koja omogućava napadaču da preuzme kontrolu nad nezakrpljenim sistemom.
U slučaju da još uvek niste instalirali nadogradnju, Microsoft preporučuje korisnicima da izbegnu otvaranje sumnjivih fajlova, ali isto tako i da uklone .jnt fajlove kako bi se osigurali da Windows Journal neće biti pokrenut i tako omogućili napadačima da iskriste ranjivost. Ukoliko ipak želite da otvorite takve fajlove, onda je potrebno third-party rešenje sa podrškom za ove ekstenzije.
Nezvanični Service Pack 4 za Windows XP je dobio značajnu nadogradnju
Izvor: Softpedia
Pozivamo vas da pratite naš Windows 10 hub sa najnovijim i najsvežijim informacijama o novom Microsoftovom operativnom sistemu!
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi