Microsoft koristi situaciju nakon sigurnosnih propusta iCloud servisa

Microsoft je iskoristio nedavnu sagu sa procurelim fotografijama slavnih ličnosti sa iCloud-a kako bi promovisao sopstveni OneDrive storage servis

Microsoft i Apple se trenutno takmiče u nekoliko industrijskih sektora, uključujući i cloud-bazirano storage poslovanje, te nije iznenađenje što ove dve kompanije koriste svaku priliku da “bocnu” jedna drugu na redovnoj osnovi, kada god imaju prilike za tako nešto. Tako je Microsoft iskoristio nedavnu sagu sa procurelim fotografijama slavnih ličnosti sa iCloud-a kako bi promovisao sopstveni OneDrive storage servis, ističući da je on mnogo bolji i za Apple-ove korisnike, ne samo zato što je mnogo bezbedniji već i zato što nude više besplatnog prostora. U blogu naslovljenom “iPhone korisnici, imate 30 GB besplatnog skladišnog prostora na OneDrive!”, Microsoft poručuje da svaki kupac iPhone telefona može da se prebaci na OneDrive i iskoristi više slobodnog prostora jednostavno konfigurišući svoj smartfon da direktno otprema fotografije na cloud.
I dok Microsoft ne govori ništa o bezbednosnim funkcijama iCloud-a, nema sumnje da je sve ovo usmereno ka iOS korisnicima u pravo vreme, posebno jer su sada mnogi Apple-ovi korisnici zabrinuti da bi mogli biti hakovani. Podsetićemo se da su prošlog meseca mnogi iCloud nalozi slavnih ličnosti hakovani i da je na hiljade fotografija ukradeno i stiglo na internet. Jasno je da je Microsoft želeo da iskoristi tu situaciju iako je ćutao o svemu ovome, a govorio o povećanom slobodnom prostoru na OneDrive. Microsoft je poručio da je ubeđen da će korisnici znati da cene više slobodnog prostora, a dodao je i da je ovo ograničena ponuda te da treba delovati brzo i preuzeti OneDrive za iOS. “Za one koji se spremaju za instalaciju iOS 8 platforme, to znači da nećete morati da brišete gomilu fotografija ili aplikacija kako bi napravili prostor za ažuriranje” – Microsoft je želeo ovim da istakne da je OneDrive spreman za iOS 8. Podrazumevano, Apple nudi 5 GB slobodnog prostora svojim korisnicima, dok Microsoftov OneDrive servis nudi 15 GB a u ovoj vremenski ograničenoj ponudi, nudi 30 GB.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi