Microsoft je sada drugi na listi najvrednijih kompanija na svetu

Microsoft se sada nalazi na drugom mestu najvrednijih kompanija na svetu po tržišnoj kapitalizaciji, iza kompanije Apple, koja je dominantna poslednje tri godine

Microsoft se sada nalazi na drugom mestu najvrednijih kompanija na svetu po tržišnoj kapitalizaciji, iza kompanije Apple, koja je dominantna poslednje tri godine. 
Nakon gubitka od 47 milijardi dolara u tržišnoj vrednosti, Exxon Mobil je izgubio i svoje drugo mesto u tržišnoj kapitalizaciji, na kome se sada nalazi Microsoft. Tržišna kapitalizacija je metrika kojom se određuje vrednost kompanija na berzanskom tržištu. Dobija se množenjem tržišne cene svih akcija na berzi sa ukupnim brojem svih akcija. Prema tržišnoj kapitalizaciji, Microsoft sada vredi 409 milijardi dolara, dok je Exxon Mobil pao na 401 milijardu.
Apple je, s druge strane, i dalje dominantan, a to je slučaj već poslednje tri godine. Microsoftov uspon na drugo mesto sada znači da su tri od prvih pet mesta rezervisana za tehnološke kompanije – Apple i Microsoft na prva dva mesta i Google na mestu broj četiri. Pod vođstvom Satje Nadele, koji je od nedavno CEO Microsofta, očekuje se da će američka kompanija nastaviti rast u dugoročnom periodu. Izvor: NeowinSve najzanimljivije vesti u vezi sa kompanijom Microsoft, možete pogledati na Microsoft hub-u, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi