Microsoft i dalje radi na Windows RT softveru?

Pojavile su se informacije da Microsoft radi na novoj Windows RT verziji operativnog sistema. Novi Windows RT bi trebalo da ukloni desktop funkcionalnost iz operativnog sistema.

Pojavile su se informacije da Microsoft radi na novoj Windows RT verziji operativnog sistema. Novi Windows RT bi trebalo da ukloni desktop funkcionalnost iz operativnog sistema. Desktop Windows RT je do sada mogao da pokreće File Explorer, Internet Explorer i Office RT. Ali sve ovo je lako moglo da se lansira iz Metro okruženja, pa su korisnici često bivali zbunjeni iskustvom koje je Windows RT donosio. Prošle godine smo čuli od Microsofta da ubuduće neće biti tri verzije Windowsa, što vodi do zaključka da će RT biti taj koji je odbačen i spojen sa Windows Phone-om. Najnovije glasine u neku ruku ovo i potvrđuju, jer govore da će RT sada raditi jedino uz Modern interfejs, čime će više ličiti na Windows Phone nego na Windows 8.1. Da li će ovo voditi ka objedinjavanju Microsoftovog operativnog sistema i za telefone i za tablete, ostaje da se vidi.Izvor: Phone Arena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi