Microsoft Edge i dalje koristi mali broj korisnika

Windows 10 je došao uz novi pregledač koji je trebalo da zameni Internet Explorer, a Microsoft se nadao da će ubrzo svi otkriti poboljšanja koja je doneo u ovoj aplikaciji

Windows 10 je došao uz novi pregledač koji je trebalo da zameni Internet Explorer, a Microsoft se nadao da će ubrzo svi otkriti poboljšanja koja je doneo u ovoj aplikaciji. Međutim, novi podaci istraživačke kompanije Net Applications nam pokazuju da je broj onih koji stvarno koriste Microsoft Edge pregledač veoma mali.
Iako Windows 10 sada pokreće 9 posto korisnika računara širom sveta, Microsoft Edge je daleko od tog broja jer ovaj pregledač koristi svega 2,8 posto korisnika na svojim uređajima. To je veoma malo poboljšanje u odnosu na 2,66 posto koliko je bilo u oktobru i jasan pokazatelj da se oni koji su instalirali Windows 10 i dalje drže daleko od Edge pregledača. Internet Explorer pregledač je i dalje broj jedan sa udelom većim nego što ga imaju Chrome i Firefox zajedno.
Ipak, ako pogledamo Internet Explorer 11, što je najnovija verzija objavljena za Windows 7, 8.1 i 10, on ima udeo od 24,76 posto dok je Google Chrome veoma blizu sa 21,2 posto. Internet Explorer se trenutno koristi na svakom drugom računaru na svetu, dok je udeo Chromea 31 posto a Firefoxa 12 posto.
Windows je sada na 91,3 odsto računara na svetu
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi