Microsoft Bing sve popularniji

Najnovije statistike pokazuju da popularnost Microsoftovog Bing pretraživača raste. Kompanija je uložila napore u promociju svog servisa, a prema analizama ComScore-a Bing je zaslužan za 19 odsto pretraga obavljenih u julu. Google je i dalje dominantan, te se preko ovog servisa za pretraživanje obavljalo 68 odsto veb pret

Najnovije statistike pokazuju da popularnost Microsoftovog Bing pretraživača raste. Kompanija je uložila napore u promociju svog servisa, a prema analizama ComScore-a Bing je zaslužan za 19 odsto pretraga obavljenih u julu. Google je i dalje dominantan, te se preko ovog servisa za pretraživanje obavljalo 68 odsto veb pretraga tokom jula. Za Bing je ovo velika stvar, jer se radi o povećanju od 15,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Za Google pak je ovo povećanje od svega 0,2 odsto. Zanimljivo je da je Microsoft uložio dosta sredstava u promociju svog pretraživača, ali i u planove da Bing pretvori u glagol, odnosno sinonim za pretragu “search” (ono što je Google sada). Termin “Google it” (kod nas izguglati/proguglati) se odomaćio, a termin “Bing this” (probinguj/izbinguj?) je još uvek nov i ljudi ga retko koriste. Čak ga ni Microsoft nije usvojio u svojim krugovima.  

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi