Lista sedam najuticajnijih igara na telefonima

Pre nego što pogledamo listu igara za koje se smatra da su najuticajnije, treba odmah istaći da ovo svakako nije lista najboljih igara koje su do sada izašle na telefonima

Pre nego što pogledamo listu igara za koje se smatra da su najuticajnije, treba odmah istaći da ovo svakako nije lista najboljih igara koje su do sada izašle na telefonima, niti je po sredi pregled najpopularnijih mobilnih igara. Umesto toga, spisak predstavlja najuticajnije igre, što je potpuno drugačiji i mnogo subjektivniji kriterijum.
Sve pobrojane igre su definisale mobilni gejming na svoj način, a iako su neke od njih vrlo stare, kao što je to na primer Snake koji se pojavio davne 1997. godine na Nokia 6110 telefonu, na ovoj listi naravno ima i novih.
Kao druga igra koja je izuzetno uticala na mobilni gejming ističe se Angry Birds koji se pojavio 2009. godine na Apple-ovoj ioS platformi.
Nakon njih možemo istaći Fruit Ninja (2010), Temple Run (2011), Clash of Clans (2012), Flappy Bird (2013), dok su se na sedmomnašle dve igre u kategoriji “značajnih” – Pokemon Go i Dead Trigger.
Pokemon Go prihodovao 600 miliona dolara u rekordnom vremenu
Izvor: Phonearena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi