LG prestaje sa prodajom mobilnih telefona u Srbiji?

LG telefoni će se verovatno i dalje moći nabavljati kod mobilnih operatera, ali u slobodnoj prodaji kako trenutno stoje stvari, verovatno ne...

Nije tajna da kompaniji LG ne ide baš najbolje u mobilnom segmentu: doduše, ne spadaju u red velikih gubitaša, ali to je ozbiljnoj kompaniji dovoljno da se upali crveni alarm i pokrenu određene protivmere. Još pretprošle godine mogli smo da saznamo da LG prodaje vrlo konkretne količine telefona, ali da je ukupna, prosečna zarada ispod pola dolara po prodatoj jedinici. Obzirom na ogroman obrt, velike utrošene resurse, ovakav rezultat je poražavajući; mada, obzirom na ogrome gubitke koje beleže neki drugi proizvođači, možemo da zaključimo da za LG i nije sve tako crno. Međutim, kompanija LG je odlučila da se prestruktuira.
U skladu sa time povučeni su određeni potezi kada je reč o segmentu mobilnih telefona koji se između ostalog tiču i našeg tržišta: iz nezvaničnih izvora saznajemo da kako stvari trenutno stoje, LG telefoni se više u Srbiji neće moći nabaviti nakon nove godine. Da budemo precizniji, lokalno predstavništvo kompanije LG više neće biti u prilici da svojim partnerima prodaje mobilne aparate iz svoje ponude, a samim tim ni podrška vrlo verovatno neće biti na istom nivou kao i do sada.
Mobilnim operaterima ali i drugim partnerima biće i dalje omogućena nabavka aparata iz drugih zemalja, ali bez lokalne podrške i uz verovatno znatno komplikovaniju proceduru, što automatski znači da će ponuda LG telefona biti znatno siromašnija. Ne možemo da kažemo da je ovo apsolutni kraj prodaje LG telefona u Srbiji, ali usled trenutne želje kompanije LG da reorganizuje svoje mobilno poslovanje, jedna na listi zemalja sa čijih tržišta se mobilna ponuda kompanije LG povlači – jeste i Srbija. I dalje se nadamo da ova odluka kompanije LG nije definitivna i konačna.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi