Lenovo prihvatio da instalira Microsoft aplikacije na Android telefonima

Microsoft-ov prodor na Android se nastavlja partnerstvom sa kompanijom Lenovo koje će doneti aplikacije među kojima su OneDrive, Office i Skype

Microsoft-ov prodor na Android se nastavlja partnerstvom sa kompanijom Lenovo koje će doneti aplikacije među kojima su OneDrive, Office i Skype, na premium uređajima koji pokreću Android i prodaju se širom sveta u narednim godinama. Microsoft i Lenovo su najavili u saopštenju za štampu da očekuju da se milioni takvih uređaja prodaju u narednim godinama, ali dve kompanije nisu otkrile modele koji će stići sa unapred instaliranim aplikacijama.
Ipak, napomenuto je da se radi o premium uređajima, a Microsoft očekuje da će kupci imati još bolji doživljaj prilikom kupovine Lenovo telefona ili tableta koji pokreću Android. Iako je Microsoft dobio pravo da instalira aplikacije na Lenovo telefonima, kineski proizvođač je takođe dobio pristup nekim patentima koji su u vlasništu softverskog giganta i koji se koriste na Android telefonima i tabletima.
Bez sumnje ovo je važan dogovor za Micorosft jer se nastavlja kompanijin pokušaj da načini aplikacije dostupnim na više Android uređaja.
Lenovo Vibe B primećen u okruženju, stiže sa karakteristikama iz donjeg segmenta
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Lenovo, možete pogledati na Lenovo stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi