Lenovo pomera proizvodnju korporativnih proizvoda i data centara u Evropu

Kompanija Lenovo, najveći svetski proizvođač PC računara, najavila je danas da će započeti sa proizvodnjom korporativnih proizvoda u Evropi, za klijente iz EMEA regiona

PR saopštenjeKompanija Lenovo, najveći svetski proizvođač PC računara, najavila je danas da će započeti sa proizvodnjom korporativnih proizvoda u Evropi, za klijente iz EMEA regiona, uključujući x86 servere, kao i kompletnu ponudu proizvoda za skladištenje i umrežavanje za okruženja data centara. Klijentima i partnerima iz EMEA regiona biće obezbeđena brža isporuke i veća fleksibilnost za ispunjenje njihovih potreba, kada Flex, partner kompanije Lenovo, započne proizvodnju Lenovo x86 servera u Mađarskoj.
Ova odluka da korporativne proizvode proizvodi u Evropi omogućiće kompaniji Lenovo da obezbedi najbolju moguću uslugu za njenu bazu klijenata i partnera u EMEA regionu, dok će istovremeno poboljšati svoju poziciju i približiti je cilju da bude na vodećem mestu kada su u pitanju okruženja korporativnih računara. Proizvodnja će početi na leto 2016. godine i upotpuniće postojeću proizvodnu liniju ThinkServer proizvoda, koje proizvodi kompanija Flex, kao i brojne druge proizvode.Strateško partnerstvoPostrojenje kompanije Flex u Mađarskoj, kao integralni deo saradnje sa kompanijom Lenovo, proizvodiće kompletnu ponudu x86 servera, uključujući i sklapanje sistema, kompletan asortiman rešenja za skladištenje i umrežavanje, kao i integrisane slotove u sistemima specijalno kreiranim prema specifikacijama klijenata.Flex je strateški partner kompanije Lenovo već šest godina i uključen je u proizvodnju brojnih proizvoda, uključujuću PC računare, telefone, Think servere i popravke tablet uređaja. U postrojenju u mestu Sarvar, u Mađarskoj, proizveden je i isporučen petomilioniti primerak PC računara za Lenovo u EMEA regionu.Povezanost sa kompanijom Flex predstavlja suštinski deo strategije kompanije Lenovo za postizanje ravnoteže između sopstvene i partnerske proizvodnje, omogućujući na taj način kompaniji da iskoristi inovativne ideje svojih partnera kako bi unela poboljšanja u proces proizvodnje.Odgovaranje na potrebe korisnikaOdluka o pomeranju proizvodnje u Evropu proizilaze iz činjenice da će proizvodnja biti bliža ključnim klijentima i partnerima. Proizvodnja u Evropskoj Uniji omogućiće poboljšanja kao što su isporuka korisnicima do pet dana (u zavisnosti od države) i niži troškovi poslovanja (npr. smanjeni troškovi transporta) koji mogu biti preneti na korisnike i partnere. Proizvodnja x86 servera za klijente iz EMEA regiona i dalje će biti u Kini, omogućujući partnerima da uživaju u dodatnom smanjenju troškova usled korišćenja pomorskog transporta. Kompanija Lenovo ima za cilj da uspostavi vodeću poziciju na tržištu korporativnih rešenja i data centara, a proizvodnja u Evropi će joj omogućiti da smanji vreme plasiranja proizvoda na tržište, i na taj način postane konkurentnija. Korporativni klijenti iz EMEA regiona nabavljaće iste vodeće proizvode brže i efikasnije, pri čemu neće osetiti nikakav gubitak u kvalitetu.
Ovaj potez takođe će ojačati korporativnu strategiju kompanije Lenovo koja se zasniva na 3 faktora:*Najbolja ukupna vrednost – ravnoteža između konkurentske cene i najnovijih inovacija *Otvorenost i fleksibilnost –partnerstva sa fokusom na jednostavnu integraciju*Jednostavna saradnja – prilagođena, brza i dvosmerna komunikacija sa klijentimaIzjava Vilfreda Sotolonga (Wilfredo Sotolongo)„Prebacivanje proizvodnje u Evropu predstavlja strateški potez koji će stvoriti konkretnu korist za naše klijente”, izjavio je Vilfredo Sotolongo, potpredsednik kompanije Lenovo za EMEA region i generalni menadžer poslovne jedinice za data centre. „Naši klijenti imaju pozitivan stav prema našoj odluci da proizvodnju prebacimo u Mađarsku. Verujemo da će ovaj potez poboljšati naše mogućnosti na korporativnom tržištu, kao i da ćemo korisnicima u EMEA regionu moći da ponudimo bolju uslugu”.Izjava Janoša Langa (Janos Lang)„Ponosni smo na strateško partnerstvo koje smo izgradili sa kompanijom Lenovo, koje je rezultiralo proizvodnjom širokog opsega proizvoda“, izjavio je Janoš Lang, operativni predsednik u kompaniji Flex. „Veoma smo zadovoljni što ćemo proširiti naše partnerstvo, koje će sada obuhvatati i proizvodnju Lenovo korporativnih proizvoda u Mađarskoj za klijente iz EMEA regiona“.Izvor: LenovoSve informacije u vezi sa kompanijom Lenovo, možete pogledati na Lenovo stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi