Lenovo kupuje Samsung PC poslovanje?

Samsung je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci, jer kompanija nastoji da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju

Samsung Electronics je počeo ozbiljan posao restruktuiranja u poslednjih nekoliko meseci, jer kompanija nastoji da poboljša fokus na osnovna poslovanja i smanji ulaganje u ona koja loše posluju.
Samsungova odluka da proda svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP za preko milijardu dolara pokazala je da je kompanija ozbiljna u naporima da postane “vitkija” organizacija. Novi izveštaj iz Južne Koreje sada tvrdi da se Samsung sprema da proda PC poslovanje kao i da je trenutno u pregovorima sa kineskim gigantom Lenovom o potencijalnom dogovoru.
Poručuje se da međunarodna advokatska firma Paul Hastings zastupa Samsung, dok Lenovo u pregovorima predstavlja Freshfields Bruckhaus Deringer. Samsung retko otkriva cifre koje se odnose na PC poslovanje, tako da je teško proceniti koliko je ono vredno. Prema izveštaju, ukoliko se dođe do dogovora, cena će biti veća od 850 miliona dolara.
Lenovo je najveći proizvođač računara na svetu u pogledu isporuka i ima jake pozicije da kupi Samsungovo PC poslovanje. Ipak, pregovori traju već neko vreme i kompanije nisu još uvek blizu dogovora.
Samsung kupuje Harman za osam milijardi dolara
Izvor: Sammobile
Sve informacije vezane za Samsung, možete pogledati na Samsung stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi