Lenovo kupio veliki deo IBM server poslovanja

Lenovo je spreman da IBM-u plati oko dve milijarde dolara za ovu akviziciju - 1,8 milijardi u gotovini i 280 miliona dolara u deonicama

Lenovo se prethodnih godina fokusirao na potrošačko tržište, kao jedan od vodećih proizvođača računara i opreme za računare a sve je prisutniji i na mobilnom tržištu. Međutim, kompanije ne zaboravlja ni profesionalno i industrijsko tržište. Serveri su bitan deo IT industrije, gde je IBM jedna od kompanija koje dominiraju. IBM je jedan od najvećih dobavljača servera, posebno onih x86-baziranih. Ipak, IBM uskoro neće imati preveliki udeo na tržištu servera, jer je kompanija odlučila da posao sa serverima proda Lenovo-u. Lenovo je spreman da IBM-u plati oko dve milijarde dolara za ovu akviziciju (1,8 milijardi u gotovini i 280 miliona dolara u deonicama).
Nakon što se ova transakcija obavi, Lenovo će biti vlasnik System x, BladeCenter i Flex System blade servera, kao i IBM x86-baziranih Flex integrisanih sistema, NeXtScale i iDataPlex servera. Kompaniji IBM će ostati PureApplication i PureData sistemi, System z mejnfrejmovi, Power System, Storage System, Power-bazirani Flex serveri. Lenovo bi, kada se stvari slegnu i sve vrati u normalu, trebalo da postane treći provajder x86 servera na svetu, a kako je kompanija već među tri svetska proizvođača u PC i mobilnoj industriji, jasno je da se radi o velikom događaju u IT poslovnom svetu.
Izvor: Softpedia
Sve informacije u vezi sa kompanijom Lenovo, možete pogledati na Lenovo stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi