Kreator BitTorrenta stvara sopstvenu valutu

U intervjuu za TorrentFreak on je rekao da njegovo interesovanje za kriptovalute neće ostati samo apstraktno, već će to biti njegov osnovni fokus u budućnosti.

Kreator BitTorrenta Bram Koen već je svoje ime uneo u kući slavnih interneta, ali izgleda da nije završio sa kreiranjem noviteta. U prethodnih nekoliko godina on je pokazao veliki interes za kriptovalute, a to je nešto čemu će u budućnosti posvetiti punu pažnju. On planira da pokrene novu kriptovalutu koja bi trebalo da reši neke izazove sa kojima se suočava Bitcoin.
Kada je Bram Koen predstavio BitTorrent, on je ponudio rešenje problema oskudice propusnog opsega, kada je omogućio svima da distribuiraju velike fajlove bez potrebe da investiraju u skupu infrastrukturu. Poslednjih nekoliko godina on je pažljivo pratio bum kriptovalute, ali pre svega kao developer koji želi da reši neke probleme. On je pre svega nudio svoje mišljenje i sugestije, ali je rekao i da je Bitcoin rasipnički.
U intervjuu za TorrentFreak on je rekao da njegovo interesovanje za kriptovalute neće ostati samo apstraktno, već će to biti njegov osnovni fokus u budućnosti. “Moja namera nije da uradim nešto za Bitcoin. To će biti nova valuta. Napraviću kompaniju od kriptovalute, to je moj plan” rekao je on.
Bitcoin po prvi put posle 2013. godine vredi preko 1000 dolara
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi