Koliko je jak Windows Phone u Evropi?

Što se tiče evropskih zemalja, Windows Phone je najjači u Italiji gde ima udeo od 13,2 posto na tržištu, a odmah iza je Francuska sa 13 posto udela.

Windows Phone ima težak zadatak da se bori sa Android i iOS platformama, a statistika koju pruža istraživačka kompanija Kantar za tromesečni period koji se završava u januaru pokazuje da Microsoft i dalje mora mnogo da radi kako bi postao relevantan na ovom tržištu. Statistika pokazuje da Windows Phone radi dobro na nekim tržištima dok je na nekim drugim vrlo slab. Što se tiče evropskih zemalja, Windows Phone je najjači u Italiji gde ima udeo od 13,2 posto na tržištu, a odmah iza je Francuska sa 13 posto udela. Ovaj operativni sistem ima vrlo dobro učešće na tržištu i u Nemačkoj gde drži 8,9 posto udela, dok u Velikoj Britaniji ima 7,4 posto udela. Kada su u pitanju jaka evropska tržišta, Španija nije naklonjena Microsoft-ovoj platformi te tamo Windows Phone ima svega 2,5 posto udela. Kako izgleda udeo po zemljama, možete pogledati na ovoj adresi.
Izvor: Softpedia
Sve informacije vezane za Microsoft, možete pogledati na našem Microsoft hub-u 
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi