Koliko i kako ljudi igraju igre u Americi?

The Entertainment Software Association ima, između ostalog, funkciju podsticaja gejming industrije, a deo tog posla je i objavljivanje godišnjih izveštaja

The Entertainment Software Association ima, između ostalog, funkciju podsticaja gejming industrije, a deo tog posla je i objavljivanje godišnjih izveštaja u kojima možemo da vidimo da su igre velika stvar. Njihov najnoviji izveštaj pokazuje nam brojne statistike koje se tiču gejminga u Americi, a do njega se došlo ispitivanjem američkih domaćinstava o njihovim gejming navikama i stavovima. Pre svega treba reći da 155 miliona Amerikanaca redovno igraju igre, a da njih 42 posto igra najmanje tri sata nedeljno dok četiri od pet američkih domaćinstava ima uređaj na kome se igraju igre.
Prosečno, gejmer ima 35 godina, a dok su 26 posto njih mlađi od 18 godina, njih 27 posto su stariji od 50 godina. Takođe, navodi se da su 56 posto muškarci a 44 posto žene. Najčešći ženski gejmer je star 43 godine a muški 35, dok je što se tiče najčešćih kupaca njih 41 posto žene a 59 posto muškarci.
Jedan od tri najaktivnija gejmera plaća da igra online igre, a najpopularnije su društvene i akcione. 39 posto najčešćih gejmera igra društvene igre a 54 posto njih koristi konzole za strimovanje filmova. Što se tiče roditelja, njih 84 posto poručuje da je svesno ESRB sistema, a 69 posto ga proverava pre kupovine igre. 90 posto roditelja kaže da njihovo dete može da kupi ili iznajmi igru samo uz pristanak roditelja. 79 posto roditelja postavlja svojoj deci vremensko ograničenje igranja.
Kada je u pitanju potrošnja, američki potrošači su u prošloj godini potrošili 22,4 milijarde dolara na igre, a top tri žanra su akcije, pucačine i sport. Digitalna prodaja prednjači sa 52 posto spram 48 posto fizičkih kopija igara.
Izvor: Polygon

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi