Kina zabranila Pokemon Go

Niantic, The Pokemon Company i Nintendo, neće biti u mogućnosti da iskoriste prednosti ogromnog kineskog tržišta jer je ova zemlja odlučila da zabrani Pokemon

Pokemon Go je brzo postao popularan širom sveta kada je pokrenut prošle godine. Desetine miliona ljudi širom sveta je igralo igru. Oni su se udruživali u pokušajima da uhvate Pokemone. Međutim, Niantic, The Pokemon Company i Nintendo, neće biti u mogućnosti da iskoriste prednosti ogromnog kineskog tržišta jer je ova zemlja odlučila da zabrani Pokemon usled zabrinutosti za bezbednost i sigurnost.
Sa populacijom od 1,3 milijarde ljudi, možemo samo zamisliti mogućnosti na kineskom tržištu, iako je proboj na njemu veoma težak zbog stroge kontrole vlade. Vlada je odlučila da ne omogući da Pokemon Go bude licenciran što znači da igra neće biti objavljena u ovoj zemlji. Ova odluka je doneta zbog zabrinutosti za bezbednost i sigurnost svojih građana. Rojters izveštava da su državni posmatrači opisali Pokemon Go kao pretnju za transport i ličnu bezbednost potrošača.
Niantic želi da Pokemon GO bude dugotrajan barem kao World Of Warcraft
Izvor: Reuters

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi