Kim Dotkom sam zaustavio napade na PSN i Xbox Live

Ono što nisu mogle velike kompanije tako brzo, uradio je vlasnik Mega servisa Kim Dotkom - uticao je na prekid hakerskih napada na PSN i Xbox Live

Dok su se Sony i Microsoft bezuspešno borili da osposobe njihove servise na gejming platformama za vreme božića, Kim Dotkom je to uradio sam – svojeručno. Kao što znate, radi se o DDoS napadima za koje je odgovornost preuzela hakerska grupa Lizard Squad. Postavlja se pitanje kako je jedna osoba rešila ove velike probleme koji su imali milioni gejmera?
Prvo moramo da objasnimo da je Kim Dotkom osnivač sada zatvorenog hosting servisa, Megaupload. A dok je čekao suđenje, on je pokrenuo novi servis nazvan Mega. Zahvaljujući tome što ima Mega servis, Kim Dotkom je poslao Lizard Squadu ultimatum: oni će dobiti Pro1 godišnji Mega vaučer sa 500 GB skladišnog prostora, ali moraju da ostave Xbox Live i PlayStation Network na miru. Dokle god budu poštovali sporazum, njihovi poklonjeni Mega nalozi će biti pretvoreni u doživotne naloge. Lizard Squad je potom priznao da je Kim Dotkom razlog zašto su prekinuli napade.
kimdotcom2.jpg
Izvor: Neowin

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi