Kamera modul za Raspberry Pi sada ima Sony senzor

Raspberry Pi dobija Sony IMX219 senzor od 8MP, za koji se tvrdi da ne donosi samo nadogradnju rezolucije - tu je poboljšanje kvaliteta slike, vernost boja, performanse u uslovima slabijeg osvetljenja.

Raspberry Pi Foundation je najavio par novih kamera dodataka za svoj popularni single-board računar Raspberry Pi. Fondacija je lansirala 5MP kamera modul sa vidljivim svetlom, kao svoj prvi dodatak u 2013. godini. Nedugo nakon toga se pojavila i infrared verzija, a obe su bazirane na OmniVision OV5647 senzoru. Sada je objavljeno da je fondacija sklopila partnerstvo sa kompanijom Sony.
pi2.jpgRaspberry Pi dobija Sony IMX219 senzor od 8MP, za koji se tvrdi da ne donosi samo nadogradnju rezolucije – tu je poboljšanje kvaliteta slike, vernost boja, performanse u uslovima slabijeg osvetljenja. Senzor nudi maksimalnu rezoluciju od 3280 x 2464p za fotografije i omogućava snimanje 1080p videa @30fps ili 720p @60fps.Izvor: TechSpot

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi