Kakvi su utisci o GoPro Karma dronu?

Nakon nekoliko odlaganja, GoPro je predstavio Karma dron, i to na farmi u severnoj Kaliforniji na kojoj su novinari mogli da se druže sa dronom.

Tipično predstavljanje GoPro kamera je baš onakvo kakvim ga verovatno i zamišljate: ekstremni sportisti ih predstavljaju na nekoj sjajnoj lokaciji. Međutim, juče je GoPro imao i jedno objavu koja nije tipična. Nakon nekoliko odlaganja, GoPro je predstavio Karma dron, i to na farmi u severnoj Kaliforniji na kojoj su novinari mogli da se druže sa dronom. Ovo je prvo predstavljanje proizvoda kompanije GoPro koje nije kamera. To znači da sada gaze u nepoznatim vodama.
Direktor kompanije GoPro rekao je novinaru sajta Engadget da su ovaj put želeli da razviju iskustvo koje će korisnike naprosto oduvati. Engadget nam poručuje da Karma nije samo puki dron, već da pakovanje obuhvata i quadcopter, ručnu palicu za stabilizaciju kao i kontroler sa ekranom osetljivim na dodir. GoPro je razvio Karma dron kao kompletan sistem stabilizacije, i to je i razlog zašto možemo da vidimo tizer video u biblioteci koji bi bio gotovo nemoguć samo sa quadcopter-om.
Karma dakle ne predstavlja samo slanje drona u vazduh, već želi da poboljša video za svakoga. Uprkos obećanju boljeg videa kako za one koji snimaju tako i za one koji gledaju, možda i najveće iznenađenje koje donosi GoPro Karma je cena. Paket zajedno sa GoPro Hero5 Black kamerom košta 1100 dolara, a to nije baš jefino. Takođe treba naglasiti da je tu i pametna Passenger aplikacija koja će omogućiti prijateljima da kontrolišu kameru preko smartfona u letu, ali isto tako može da osigura da se propeleri ne nađu u videu. Kontrolisanje Karme je jednostavno, a kontroler je namerno dizajniran da liči na one iz gejming konzola.
GoPro Karma je sklopivi dron

dron2.jpg
dron3.jpg
dron4.jpg
Izvor: Engadget

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi