Jedan od tvoraca Androida, Endi Rubin, napustio Google

CEO kompanije Google, Lari Pejdž, u zvaničnoj izjavi se zahvalio Rubinu uz konstataciju da je on stvorio Android koji sada ima više od milijardu korisnika

Jedan od tvoraca Android projekta, Endi Rubin, napustio je kompaniju Google. Rubin je napustio Google kako bi stvorio kompaniju koja će održavati hardverske startape. CEO kompanije Google, Lari Pejdž, u zvaničnoj izjavi se zahvalio Rubinu uz konstataciju da je on stvorio Android koji sada ima više od milijardu, po Pejdžovim rečima, srećnih korisnika.
Rubin se pridružio kompaniji Google kada je ona na krajnje tajnoviti način kupila Android projekat 2005. godine. U godinama nakon toga, Rubin je ovaj projekat u razvoju pretvorio u jedan od stubova kompanije Google i svakako najdominantniji operativni sistem za mobilne telefone na svetu. Rubin iza sebe ima bogat CV, obzirom da je radio za kompanije Danger, Apple, General Magic, WebTV (koja je prodata Microsoftu).
Izvor: The Verge

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi