Izgubili ste telefon? Izguglajte ga

Google je nedavno objavio mogućnost da korisniku pomaže u pronalaženju izgubljenog telefona, preko "find my phone" funkcije.

Naše oslanjanje na internet je sada toliko veliko, da kada god smo nesigurni u vezi sa nekom temom, tu je Google ili neki drugi pretraživač koji nam priskače u pomoć, a ovo je posebno zgodno na mobilnim telefonima. Međutim, šta ukoliko se desi da izgubite telefon, da li Google i tu može da pomogne? Po svemu sudeći može, jer je Google nedavno objavio mogućnost da korisniku pomogne u pronalaženju izgubljenog telefona.Suštinski, sve što je potrebno da se uradi jeste da se ukuca fraza “find my phone” i Google će pokušati da locira vaš uređaj na mapi. Takođe, biće ponuđene i funkcije da pozovete svoj uređaj, kako buste ga pronašli ukoliko je blizu vas. Google nije objasnio kako će ovaj servis funkcionisati, ali se pretpostavlja da će korisnici morati da se loguju na svoje naloge na webu i na svojim telefonima, kako bi mogli da aktiviraju servis. Ova funkcija je slična Android Device Manager alatki. Android Device Manager omogućava da korisnik na sličan način locira svoj izgubljeni uređaj na mapi, ili ga pozove. A tu je i mogućnost da se izbrišu svi podaci sa uređaja u slučaju da je telefon ukraden i da se ne može pronaći.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi