Italija mora da blokira Popcorn Time

Iako će blokada sprečiti da korisnici preuzmu Popcorn Time sa ovih sajtova, aplikacije koje su već preuzete će raditi kao i do sada.

Italijanski internet provajderi moraju da blokiraju pristup Popcorn Time, naložio je danas krivični sud u Đenovi. Nalog uključuje tri naziva domena, uključujući ona koja se najviše koriste. Da li će blokada biti uspešna za sada je neizvesno, jer aplikacija i dalje radi. Nazvana “Netflix za pirate”, Popcorn Time aplikacija je brzo okupila milionsku korisničku bazu prošle godine. Aplikacija je trn u oku mnogim nosiocima autorskih prava, koji sve više smatraju da predstavlja veliku pretnju.
U Italiji je sve ovo rezultovalo naredbom o blokiranju od strane suda u Đenovi, u kojoj je sud presudio da Popcorn Time pomaže kršenju autorskih prava, i naredio lokalnim provajderima da blokiraju nekoliko domena. Iako će blokada sprečiti da korisnici preuzmu Popcorn Time sa ovih sajtova, aplikacije koje su već preuzete će raditi kao i do sada.
Popcorn Time postao popularniji od samog termina popcorn
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi