Istorija se ponavlja: Phoenix najavljuje povratak sajta The Pirate Bay za pet dana

Istorija se izgleda ponavlja u slučaju sajta The Pirate Bay, jer njihova početna stranica ponovo prikazuje Phoenix, sugerišući nam tako da će se sajt uskoro podići iz pepela

Istorija se izgleda ponavlja u slučaju sajta The Pirate Bay, jer njihova početna stranica ponovo prikazuje Phoenix, sugerišući nam tako da će se sajt uskoro podići iz pepela. Po svemu sudeći, ostalo je još malo više od pet dana do konačnog povratka sajta The Pirate Bay.
Ako se vratimo malo nazad u istoriju, podsetićemo se da je tokom proleća 2006. godine, manje od tri godine nakon što je sajt osnovan, 65 švedskih policajaca ušlo u data centar u Stokholmu. Oni su tada imali samo jednu instrukciju, a to je da zatvore najveću pretnju po industriju zabave u tom trenutku – servere sajta The Pirate Bay.
Racija je bila uspešna, a nosioci autorskih prava su tvrdili da su izvojevali veliku pobedu. Međutim, zahvaljujući bekapu koji je u poslednjem trenutku napravio Fredrik Nej, The Pirate Bay je za tri dana ponovo bio online. Nekoliko dana kasnije, Phoenix je zamenio logo ovog sajta, ukazujući nam da se poput ptice Feniks vratio iz pepela. Ovog puta, ipak nije bilo brzog povratka kao tada, ali nam i ovog puta ptica Feniks najavljuje da se sajt definitivno vraća na scenu.
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi