iOS korisnici sedam puta aktivniji online od Android korisnika

Iako imaju nadmoć od gotovo sedam prema jedan kada je u pitanju učešće na tržištu, korisnici Androida se pojavljuju na mreži isto koliko i oni sa iOS platformom.

Prema izveštaju koji je objavio NetApplications, iOS korisnici su sedam puta aktivniji online od Android korisnika. NetApplications proverava podatke sa sajtova i potom objavljuje korisnici koje platforme najviše idu online. U ovom slučaju, iako Android ima 85 odsto učešća na tržištu telefona spram 11,9 odsto koje pripada Apple-ovom iPhone-u, podaci pokazuju koji su korisnici mnogo aktivniji online. Prema izveštaju NetApplications, 44,6 odsto od ovih online korisnika su Android korisnici dok 44,1 odsto koristi iPhone. Imajući u vidu da je prednost Androida u udelu na tržištu sedam prema jedan, očekivalo se da Android zadrži istu prednost i po prisustvu online. Umesto toga, ove dve platforme su zauzele gotovo isti procenat online korišćenja. Ovo bi u suštini značilo da se iOS korisnici pojavljuju na mreži sedam puta više od Android korisnika.
Izvor: PhoneArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi