Intel prikazao svoju Internet of Things platformu (video)

Intel pravi još jedan veliki korak na polju povezanih uređaja, u vidu lansiranja svoje Internet of Things platforme, koja će kompanijama pomoći da lakše testiraju, ugrade i osiguraju pametne uređaje

Intel je jedna od kompanija koje su veoma zainteresovane za Internet of Things (IoT) popularizaciju. Tokom ovogodišnjeg CES sajma, povezani gedžeti su bili svuda na Intelovom štandu, a IoT je svakako jedan od najbrže rastućih kompanijinih poslova. Sada Intel pravi još jedan veliki korak na ovom polju, u vidu lansiranja svoje Internet of Things platforme, koja će kompanijama pomoći da lakše testiraju, ugrade i osiguraju pametne uređaje. Intel čini sve kako bi direktno odgovorio Qualcommu, koji je već uzeo tržište čipova od Intela, a sada je na putu da slično učini i sa Internet of Things sektorom preko AllSeen Alliance i AllJoyn standarda. Intel je već sklopio partnerstvo sa kompanijama Dell, Accenture i drugima u radu na IoT platformi, a u planu su i novi sporazumi. Kompanija je predstavila i nekoliko hardverskih i softverskih rešenja, koja će olakšati rad partnerima. Intel na ovaj način pokušava da bude korak ispred Qualcomma, a ova konkurentnost će svakako pomoći kreiranju korisnih povezanih uređaja.

Izvor: EngadgetSve informacije u vezi sa kompanijom Intel, možete pogledati na Intel stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi