Intel: Dostupna peta generacija Intel Core vPro procesora

Korporacija Intel je objavila da je od danas dostupna peta generacija Intel Core vPro procesora čije će specifikacije osposobiti novo radno okruženje.

Korporacija Intel je objavila da je od danas dostupna peta generacija Intel Core vPro procesora čije će specifikacije osposobiti novo radno okruženje koje se brzo menja. Kako bi zadovoljila potrebe mobilnijeg i dinamičnijeg radnog okruženja, poslednja verzija Intel Core vPro procesora nudi inovacije bez kablova, ugrađenu zaštitu, brži rad i poboljšano upravljanje koje omogućava zaposlenima i kompanijama da poboljšaju svoju produktivnost i ostanu konkurentni, poručuju iz ove kompanije.
Sa novom petom generacijom Intel Core vPro procesora, kompanija Intel donosi unapređenja u tri oblasti kako bi obezbedila bolji način rada i pružila bolje iskustvo korisnicima i kompanijama: inovativni dizajn računara, bežični displej i bežično spajanje.
Preduzeća imaju do sada neviđeni izbor raznovrsnih oblika računara, od opcije 2 u 1, Ultrabook, supertankih clamshell računara do mini PC-jeva koji nude i duplo duže trajanje baterije  i više nego duplo bolje performanse, čime se dobijaju modeli računara koji su do tri puta tanji  i za 50 odsto lakši od samo četiri godine starijih modela laptopova.
intel5corepro2.jpg
Intel Pro Wireless Display (Intel Pro WiDi) čini da svi kablovi iz sala za prezentacije i konferencije nestanu. Uz pružanje privatnosti i unapređene korisnosti za poslovne ljude fleksibilnim kontrolama za prezentera, displej takođe podržava ključne IT zahteve kao što je rukovođenje wireless kanalom kako bi se umanjio rizik od zakrčenja mreže i sigurnosnih pretnji, i sposobnost da adapteri budu efikasno ažurirani i kontrolisani sa daljine.
Intel Wireless Docking omogućava korisnicima da budu povezani i spremni za posao čim priđu svom radnom stolu. Ova tehnologija bez kablova, sigurna i pogodna za rukovanje zasnovana na Intel Wireless Gigabit tehnologiji omogućava sistemima da automatski povežu monitore, tastature, miševe i USB dodatke i eliminiše potrebu za tradicionalnim mehaničkim dokovima.
Novi modeli 2 u 1, Ultrabook, supertanki clamshell računari i mini PC-jevi sa petom generacijom Intel Core vPro procesora su dostupni kod 12 vodećih proizvođača personalnih računara, a šira distribucija će biti najavljena narednih nedelja.
Uz inovacije uređaja i poboljšanje produktivnosti u radnom okruženju, peta generacija Intel Core vPro procesora pruža sigurnost unapređenu hardverom i mogućnosti za rukovođenje. Kada se kombinuje sa serijom Intel Solid-State Drive Pro 2500, IT odeljenje može da koristi ugrađene sisteme za enkripciju podataka, dok korisnici mogu da uživaju u toliko pametnoj zaštiti da nikad neće ni primetiti razliku. Intel Identity Protection pojednostavljuje autorizaciju i omogućava da pravi ljudi imaju pristup pravim informacijama u pravom trenutku.
Kako radno okruženje postaje sve više mobilno, za IT odeljenje je još značajnije da može da održava uređaje zdravim i zaštićenim bez uticaja na produktivnost korisnika, poručuju iz Intela. Intel Active Management Technology omogućava daljnisko upravljanje preko mreža povezanih sa i bez kablova preko svih tipova uređaja, čak i kada padne operativni sistem ili je uređaj isključen .
Peta generacija Intel Core vPro porodice procesora omogućava transformaciju radnog mesta koje rezultuje u stotinama milijardi dolara poboljšanja produktivnosti preduzeća svih veličina. Uklanjanjem kablova, dostavljanjem natprosečnih performansi i trajanja baterije, i izbor optimalnog oblika kako bi se zadovoljile potrebe svakog zaposlenog širom spektra inovativnog dizajna, Intel pruža istinski optimizovanu poslovnu platformu koja će promeniti način na koji se posao završava.
Izvor: Intel
Sve informacije vezane za Intel, možete pogledati na Intel stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi