Ikona piraterije ExtraTorrent proslavio deset godina postojanja

Sajt je prošao dug put od svog početka, a sa svojom sopstvenom grupom za distribuciju i aktivnom zajednicom, evoluirao je u torent ikonu.

ExtraTorrent, jedan od najvećih torent sajtova na internetu, proslavio je juče deset godina postojanja. Sajt je prošao dug put od svog početka, a sa svojom sopstvenom grupom za distribuciju i aktivnom zajednicom, evoluirao je u torent ikonu. U vreme kada su sajtovi kao što su TorrentSpy i Mininova dominirali piratskom scenom, ExtraTorrent je bio odlučan da ima svoju publiku.
Tačno deset godina kasnije većina bivših giganata piraterije su nestali, ali ExtraTorrent i dalje ima milione pregleda stranica na dan kao jedan od najvećih torent sajtova. Uspon sajta ExtraTorrent je velikim delom zasluga i veoma aktivne zajednice. To uključuje i veliki broj korisnika koji diskutuje na forumu kao i tim moderatora koji vodi sajt kako bi bio očišćen od lažnih torenta. Sajt takođe ima i nekoliko grupa za distribuciju koja nose ime sajta, a imena kao što su ETRG, ETTV i ETHD su svakako poznata korisnicima piratskih sajtova.
Pirat sa sajta Usenet platio kaznu od 7500 evra za deljenje preko 1500 TV serija
Izvor: Torrentfreak

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi